10 januari 2009

Sinds de koop van de AX had ik me voorgenomen om pas tegen de zomer te gaan beginnen aan de AX. Zoals je het al raadt, dit is niet gelukt.

Doordat Aad (Rock’s @ AXClub) van mij al eerder eens skirts voor een AX 5-deurs heeft gekregen en deze binnenkort wil gaan gebruiken en ik juist weer een deel zoek in de goede keur hebben we vandaag dus het linker achterdeel gewisseld. Hierdoor heb ik dus nu een deel in de goede kleur en kan Aad binnenkort beginnen met zijn set.

Doordat de AX alweer eventjes buiten staat en het onder 0 was, was zo’n beetje de volledige AX van ijs voorzien. Na de vooruit een beetje zichtbaar te hebben gemaakt hebben we de AX de loods ingeduwd en voor een grote heater gezet waardoor de AX zo weer ontdooid was. Doordat Aad ook nog wat te doen had aan een AX van hem konden we aan de AX beginnen tegen de tijd dat ze zo goed als droog was.

Met het demonteren van de skirts verwachte ik dorpels te vinden die behoorlijk rot zouden zijn echter kwam ik tegengestelde tegen. Op een redelijk gat rechtsachter na waren de dorpels verder nog hard. Op het linker voorscherm zit onder de skirt ook een roestplek welke ik na schoon krabbelen waarschijnlijk doorheen ga maar dat is niet zo’n ramp want dat is achter de skirt.

Met het demonteren van de achterbumper helaas ook een boutje afgebroken waar de bumper aan vast hoort te zitten en mee vast gezet wordt. Hier zal iets voor moeten verzonnen worden want de schroefdraad zit vast aan de auto voor zover ik gezien heb.

De skirtdelen op de deuren heb ik helaas nog niet losgekregen dus die zitten er nog op, de rest is er nu af en ligt in de kofferbak. Als de set weer gemonteerd gaat worden zal ik eerst opzoek moeten gaan naar bevestigingsclipjes en schroeven want er zijn er niet veel meer over.

Achter de skirts ook heel veel vuil verwijderd waarvan er ook een aantal plekken bij waren die echt al een paar jaar vol zaten maar ondanks dat geen roest. En ook te weten gekomen dat het dorpel stuk linksvoor ooit opnieuw bevestigd is want daar zitten kit dotten onder welke dus ook nog zo veel mogelijk verwijderd moeten worden.

Tegen de tijd dat de AX weer naar buiten ging hebben we nog even een accu in het vooronder geplaatst en ondanks dat de motor al weer een paar weken niet gelopen heeft startte de AX zoals elk andere auto ook zou starten. We hebben de AX daarom ook rijden, in plaats van duwend, weer naar buiten gereden om aanstaande vrijdag even een weekend ergens anders te overnachten. Aanstaande zaterdag organiseert Aad de jaarlijkse frikadellen meeting aan de Derde Tochtweg en aangezien ik de AX stil wil houden binnen de club gaat dat niet als de AX daar blijft staan en zal deze dus even naar ons toe moeten komen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *