3 mei 2012

Nu CitroMobile wel erg dichtbij komt wordt het tijd de AX echt klaar te maken. Het meest belangrijke is de plek op de linker achterdeur. Deze was al vrij netjes maar door een “foutje” toch weer verknald helaas… Afgelopen week de plek al weer opnieuw in de primer gezet en vandaag verder afgewerkt en uiteindelijk in 3 lagen lak gespoten. Het resultaat mag er naar mijn idee voor een oprechte amateur best wezen.

Verder ook nog een pakketje vanuit Duitsland ontvangen met een nieuwe gaskleppositiesensor voor de Bosch monopoint gasklephuizen. Deze positiesensoren kunnen na verloop van tijd helaas overlijden, de koolstofbanen slijten van in wat resulteert in verkeerde waarden voor de ECU (computer). Bosch verkoopt deze helaas niet los omdat ze geijkt zijn met het gasklephuis en daardoor alleen als geheel te koop. Toch zijn er gelukkig 3e partijen opgestaan om ze toch ook los te produceren en verkopen.
Monteren wacht ik nog even mee omdat ik van de huidige weet dat deze goed werkt en omdat ik eerst opzoek moet naar een carterontluchtingsslang aangezien deze dusdanig uitgehard is dat deze (verder) scheurt als ik hem verwijder.
Na CitroMobile maar eens gaan testen met deze gaskleppositiesensor.

Nog even de tekst van het doosje van de gaskleppositiesensor:

Löwe Automobile
Drosselklappenpotentiometer
Throttle Body Position Sensor
Potentiometer Papillon
1 St./Pc
66022
entspr./accord 3437022

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =