27 december 2008

Nadat we de AX hadden weg gezet aan de 3e tocht waren we vergeten de accu los te koppelen. Dit heb ik vandaag dus even rechtgezet door de accu los te koppelen en mee naar huis te nemen. Ondertussen doet de accu dus ook al dienst in een andere AX (de blauwe TRS (YP-38-KK)).

Nu ik toch onder de motorkap bezig was heb ik ook weer twee dingen kunnen vaststellen. Het ORGA nummer zoals Citroën opgaf klopt niet met wat er onder de motorkap staat, om precies te zijn is de AX een slordige 201 dagen later van de band gerold als dat Citroën zelf nog in het systeem heeft staan. De kleurcode die ik eerder vastgesteld had aan de hand van kleurenstaaltjes op EWA heb ik nu kunnen bevestigen aan de hand van de kleurcode onder de motorkap. De E was slecht te lezen, de W was nog duidelijk aanwezig en de A kon ik alleen het dakje van zien omdat het ECU houder er overheen zit. De kleurcode is daarmee zeker EWA en dus de kleurnaam is Blanc Crémant.

Achterop de AX zit een kentekenplaathouder met de tekst “AUTO SERVICE GOES ODIJK 030 – 656 77 55”. Ooit is de AX dus bij deze garage geweest. Voor verkoop in elk geval niet want de AX is altijd particulier verkocht. Het kan dus niet anders zijn als dat deze garage ooit de kentekenwissel heeft verzorgd, dus toen de platen veranderde zodat het NL en euro logo op de platen kwamen. Nu kan het ook zijn dat dit bedrijf enkel het onderhoud aan de AX gedaan heeft en dat ze de kentekenplaathouder gewoon verwisseld hebben met een eigen houder.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *