22 januari 2010

Op het gebied van radio is er eigenlijk nog weinig zeker te stellen. meerdere mogelijkheden zijn er aan de orde.

Geen radio, wat betekent dat het originele bakje er inkomt. wel een radio, dan wordt het de Citroën st. Tropez (al is deze uit 1992). een Philips radio casette uit 1989 of de vandaag aangeschafte Philips DN290.

Van deze laatste radio zit er op de zijruit een stikker. Deze heeft er dus ooit ingezeten (dit is ooit bevestigd door Elvira).

De Philips DN290 die ik vandaag heb aangeschaft is in niet al te beste staat. De “black-box” en de afstandsbeniening zijn wat toegetakeld, het display zijn de kristallen van uitgelopen en de tuner is defect. Een leuk project dus…

Hopelijk is het probleem met de tuner te verhelpen en misschien kan de radio dan in de AX gemonteerd worden, of misschien ook niet. We zien wel. Voor alsnog is het project deze radio weer op te knappen en aangezien ik op het zoeken naar deze radio ben gekomen door een stikker op deze AX is het project hier nog het meest op zijn plaats.

Onderstaand een quote uit een Philips magazine:

DN 290/00L
Split car radio systeem.
Bestaat uit twee onderdelen. Afneembare afstandsbediening/tuner die u gemakkelijk in uw binnenzak meeneemt. Black-box met regel en ontvangst elektronika en de stereo eindversterker due u uit het zicht monteert. De digitale tuner heeft een elektrische voorkeuzeinstelling voor 8 zenders (4 FM en 4 MG). De FM-stereodecoder zorgt voor automatische omschakeling van stereo naar mono en is voorzien van een LED-stereo indicator.
De eindversterker levert 2 x 6 W. De ‘Black box’ heeft een aparte balans regelaar en aansluitingen voor de voeding, de verbindingsbabel (maximaal 230 cm lang) naar het bedieingsdeel, auto-antenne en twee luidsprekers.
Brutoprijs f 485,-.

Dit bericht is geplaatst in Philips DN290. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4