28 december 2009

Aankomende woensdag wordt er aan de Derde Tochtweg gesleuteld waarbij er ook leden van de AXClub aanwezig zijn. Aangezien ik de AX nog steeds stil wil houden voor de clubleden moest de AX dus weer weggezet worden, doordat er woensdag in de kas gewerkt wordt moest de AX dus wel even naar huis komen. Hierom dus beloten vanmorgen eerst maar eens te kijken of de AX zou lopen.

Een paar dagen eerder hadden we al geconstateerd dat het “startprobleem” niets meer als een lege tank was. dus met een 5 liter benzine zijn we naar de derde tochtweg gereden en hebben we dit uitgestort in de brandstoftank. Als eerst geprobeerd te starten maar dat bleek te vergeefs, de accu was leeg. Na twee pogingen doen de AX aan te duwen was daar een lopende AX.

Nadat de AX lopend was even geprobeerd de remmen schoon te remmen en daarmee kwam er bekend probleem weer boven water. De linker achterrem blokkeert bij een licht aanraking al waardoor het wiel slipt. Na een paar keer goed door remmen met een redelijke snelheid verdwijnt het maar het komt na stilstand steeds weer terug.

Nadat de AX thuis was hebben we direct de tuinslang gepakt en de AX maar eens goed schoon gemaakt aan gezien dat dik een jaar geleden voor het laatst gedaan waardoor de AX ook abnormaal groen was door alg en ander groenvoer.

Na de AX goed gewassen te hebben begon het schoonmaken maken met commandant en daarna het in de was zetten.

Onder de motorkap was het clipje afgebroken waar het stangetje aan hangt als de motorkap dichtzit, deze is nu vervangen voor een nieuwe waardoor het stangetje weer normaal blijft zitten en niet met een stukje metaal vastgehouden wordt.

Verder zijn er nog een aantal spullen uit onze schuur (lees: voorraadschuur) gekomen. Zo was er van het linker achterlicht een beugeltje afgebroken. Het ruitenwisserblad voor is vervangen voor een nieuwe en de ruitenwisser stangen welke wat roestig waren zijn vervangen voor betere exemplaren.

Binnenkort zal de AX (hopelijk voor korte tijd) weer terug gezet worden maar hopelijk kunnen we in de aankomende paar dagen wat bereiken waardoor de AX in principe klaar staat

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 4