22 november 2008

Al een aantal weken eerder stond er een AX 14TRS te koop die door zijn kleur (beige) heel erg opviel. Toen de AX te koop kwam via de AXClub heb ik direct gevraagd om foto’s van de AX en die heb ik na ontvangst direct doorgespeeld naar Koen (B_Iks @ AXClub). Deze foto’s en het verhaal heb ik doorgespeeld omdat hij op zoek was naar een 5 deurs AX en het liefst met skirts.

Nadat Koen de foto’s heeft gezien is hij langs geweest en heeft de AX bekenen, oordeel: “te veel werk”. Jammer maar helaas dus.

Uiteindelijk is de AX verkocht en was het een paar weken stil totdat Koen bericht kreeg van de oude eigenaar met het bericht dat die nieuwe eigenaar er niet zo “happy” mee is. Koen heeft dus op woensdag 22 oktober 2008 weer een topic op het AXClub forum aangemaakt over dat de AX opnieuw te koop stond. Deze keer voor €450,- met een paar dagen APK.

Via het Citroën Forum bleek er iemand interesse te hebben maar dat was later ook weer over. Koen kon het niet over z’n hart verkrijgen dat de AX naar de sloop zou gaan, want zo zag het er ondertussen uit, en heeft een bod van €100,- geplaatst als redmiddel om de AX van de sloop te houden.

Maar ook ik kon het niet over mijn hart verkrijgen als deze AX 14TRS verloren zou gaan. Hierop heb ik dus een mailtje gestuurd op het een adres wat ik via Koen had gekregen. Via de mail heb ik daarop geen antwoord gekregen de volgende ochtend en dus ben ik gaan bellen naar het telefoonnummer wat ik ook via Koen gekregen heb. Na het belletje hebben we een tijd afgesproken om dezelfde middag nog langs te komen en dus ben ik samen met m’n moeder toch maar eens gaan kijken of de AX nu echt zo slecht was.

Rond 16:30 uur zijn we dus vertrokken om maar eens polshoogte te nemen. Daar aangekomen bleek het niet meer om een beige TRS te gaan maar om een groene, niet vanwege een spraakverwarring of verkeerde foto’s maar omdat de AX deels onder het mos zit.

Nadat we de eigenaresse erbij hadden gehaald alles maar eens even bekeken en wat bleek, de koets is zo slecht nog niet. Op de wielkast bij de rechterachterdeur hoort roest te zitten maar dat zit er niet, links wel maar dat lijkt oppervlakkig. Achterbak hoort gatenkaas te zijn maar ook hier zitten alleen wat oppervlakkige dingen. Achter de koplampen hoort roest te zitten maar ook weer alleen wat oppervlakkig. Verder op de koets ook was wat roest puntjes maar dat is door beschadigen en dus niet van binnenuit.

Nadat de eigenaresse ook nog even de motor starten en liep direct daarna kreeg ik ook te horen dat de AX al een weekje of wat stil gestaan heeft omdat ze al een nieuwe auto aangeschaft had.

Na dit allemaal gezien te hebben had ik besloten het verder met het thuisfront te bespreken om te zien hoe we het gaan doen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 7 = 1