26 juni 2009

De gisteren meegenomen radio vandaag even nader geïnspecteerd. Eerst de radio maar even aan de voeding gehangen en gekeken of deze nog wilde werken. Het display ging in elk geval aan maar geluid was ver te zoeken. Na even het frondje goed aangeduwd te hebben kwam er geluid (lees: ruis) uit.

Na uitgevonden te hebben waar de tuner knoppen zaten bleef de radio naar een zender zoeken maar vond helaas niks. Na ook nog een ander stuk antenne er aan gehangen te hebben nog steeds geen zender. Waarschijnlijk is de Tuner dus kapot helaas. Het casette dek werkt in elk geval wel prima want daar kom wel goed gelui uit.

Omdat ik dus naar een onderdelenradio opzoek zal moeten ben ik dus gaan zoeken wat het type van de radio is. Op “st. tropez” kwam ik steeds uit bij Blaupunkt, dit terwijl er op de zijkant Grundig staat maar in die combinatie is er weer niks te vinden helaas. Op Marktplaat dan maar gaan zoeken en jawel daar kwam al snel een Grundig radio boven water met hetzelfde front alleen dan zonder “Citroën”. Het gaat volgens die advertentie om een “Grundig WKC 1100 VD”. Helaas op internet erg weinig over te vinden dus dat schiet ook verder niet op.

Nu maar hopen dat van de 2 advertenties die momenteel op Marktplaats staan er in elk geval 1 reageerd op mijn bod…

Later op de avond even samen met m’n vader gekeken en die verzon ineens iets heel bijdehands… ik had het stukje kabel van de sloop al wel een stukje afgeknipt maar als de antenne binnen de afscherming blijft zitten dan gaat het natuurlijk nooit werken, even de afscherming iets ingekort en er kwam een beetje geluid, aan het stukje kern een extra stuk antenne gehangen en jawel, MUZIEK!

Bij deze is nu dus de definitieve radio bepaald voor de AX en deze gaat er dus ook alleen nog maar uit als ik een oudere radio vind van omstreeks 1990 met Citroën erop of een bakje wat er fabrieksaf in hoort (de spel in de hooiberg)

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 − 75 =