10 juni 2009

Aan het begin van de middag bij BEEK reclame langsgeweest om voor een clublid een oud Nederlandse kentekenplaat te laten maken en voor mezelf twee kentekenplaathouders mee te nemen welke later op de AX zullen terechtkomen.

Doordat ik gisteren wat ben gaan uitzoeken over de radio die er inzit en omdat ik al langer met het idee loop de radio origineel te houden heb ik vandaag de radio maar even opgehaald van de derde tochtweg na hem er uit gehaald te hebben. Het eruit halen had nog een probleem kunnen worden omdat ik de beugeltjes niet heb waarmee je de radio uit het dashboard trekt. Echter tot mijn stomme verbazing bleek het frame er niet omheen te zitten waardoor de radio er los inhing en dus zo eruit gehaald kon worden.

Al sinds de koop viel het mij op dat de raamslingers niet meer zo bruin waren als dat ze ooit geweest waren. Om ze weer bruin te krijgen heb ik ze dus meegenomen naar huis en warmgestookt met het hele luchtpistool. Hierdoor is de kleur weer helemaal terug en lijken ze wel weer als nieuw.

later die middag heb ik de radio een onder handen genomen. Om eerst te zien waar ik mee te maken had heb ik de radio aangesloten met een ISO stekker op mijn losse regelbare voeding. Al snel bleek de radio perfect te werken alleen was het wel erg donker, dit viel vooral op aan het display, deze was erg moeilijk leesbaar.

Daarom besloten de radio maar open te maken en de lampen te vervangen, gelukkig heeft Philips het zo gemaakt dat werkelijk ALLES intern met stekkers vastzitten maar uiteraard zaten de 4 lampjes (waarvan er 3 stuk waren) vast met een draadje welke weer gesoldeerd zaten aan de print. (iets met een wet en murphy ofzoiets)

Gelukkig is het uiteindelijk toch gelukt en heb ik alle 4 de lampjes vervangen voor lampjes welke ook in het dashboard van een AX zitten. Nu weer complete verlichting in de radio dus.

Ook even een testje gedaan met de eerder gekochte cassette band, waar geen lint in zit maar een jackplug uitkomt om bijvoorbeeld een CD of MP3 speler op aan te sluiten, dit ging super. Het geluid ben ik dik tevreden over (voor wat je van zo’n setting mag verwachten) en dus gaat deze radio weer terug in de AX.

Voor de radio vandaag ook andere boxjes weten te scoren via marktplaats welke ik morgen ga ophalen in Voorhout. Het betreft Philips boxjes met een vermogen van 80 watt per stuk. Bij het demonteren van de radio even gekeken wat voor boxen er in de AX al zaten en dit bleken wel dubbel conus speakers te zijn maar een van de twee heeft een beschadigde conus helaas. nu dus via Marktplaats dubbel conus speakers van Philips uit 1995 kunnen vinden (nieuw en in de doos).

Vanavond ook met Elvira contact gezocht over de radio en nu blijkt dat deze ooit van de sloop gehaald is. De originele radio is er een geweest met een afstandsbediening? en het bleek ook dat Elvira het bakje ooit nog heeft gehad wat in de radio schacht hoort maar helaas is deze net als de radio verloren gegaan…

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2