28 juni 2012

Ooit (22 januari 2010) heb ik eens getypt “Op het gebied van radio is er eigenlijk nog weinig zeker te stellen.”. Vandaag bleek maar weer eens dat dat nog steeds het geval is want de Citroën st. Tropez heeft plaats moeten maken voor een “100 Watt Sound Machine” (aldus het klepje voor de cassette band). Deze “100 Watt Sound Machine” is verkocht onder de naam Philips DC697 en betreft een radio in een “slee”. Dit betekend dat je met een hendel de radio uit de auto kan nemen (dus niet het frontje maar de volledige radio).

Waarom een originele Citroën radio (inwendig een Grundig WKC 1100 VD) vervangen voor een Philips radio? Eigenlijk is dat een vraag die mijzelf ook nog stel maar toch zijn er drie antwoorden… Het geluid uit de Grundig is simpel gezegd bagger tegen het geluid uit de Philips welke met een equalizer te regelen is en het feit dat de Philips een “CD in”-poort heeft wat eigenlijk een gewone 3.5mm jackplug betreft waar een moderne MP3-speler of telefoon zo op aan te sluiten is. Daarnaast is er nog een “probleem” met de Grundig… Die was er in 1989 nog niet. Deze Philips ís van 1989 waar de Grundig van 1992/1993 moet zijn.

Helaas bleek voor de koop al dat de radio incompleet was en dat er aan de rechterzijde een kapje mistte (welke aan de linkerzijde in spiegelbeeld zit). Op internet dinsdag al gezocht maar helaas weinig succes tot ik gisteren ineens een radio vond uit dezelfde serie maar 1 slag goedkoper maar met beide kapjes nog aanwezig. Gelijk een bod gedaan, mail gestuurd en uiteindelijk tot een prijs overeengekomen waarmee ik die als donor kan gebruiken voor het kapje of (gewoon, omdat het kan) af en toe wisselen van radio.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 64 = 66