Philips EA 6024 (Power Retrack)

Deze uitneembare unit kwam, in mijn geval, in combinatie met de Philips DC 682 en is geleverd als accessoire. Indien de radio voorzien is van ISO-stekkers en een versterkeruitgang heeft werkt deze vrijwel zeker in combinatie met deze unit. Het zijn namelijk niet alleen slede-radio’s die passen maar ook de radio’s met ISO-vergrendeling passen perfect in deze behuizing waardoor je de radio ook vast in kunt bouwen.

Uitneembare unit met 2 × 25 W versterker
Bruikbaar voor sets met dubbel antennesysteem (antenna diversity)
(vertaling van de informatie op de doos)

Bron: Informatie over EA 6024 op webpagina van liefhebber van het Philips Car Stereo-programma

Zoals hierboven te lezen valt (en afkomstig is van de doos) zou deze versterker een 2×25 Watt versterker moeten bevatten. Op de behuizing in mijn bezit staat echter 4×25 Watt en zowel voor als achter zijn beide aangesloten.

Bruikbaar met de volgende radio’s

Hieronder een overzicht van de radio’s in mijn verzameling welke geschikt zijn om in te bouwen met deze unit.

Noot. Plaatsing van de Philips DC 722 heeft het negatieve effect dat de uitgang naar de luidsprekers van 4×30 Watt naar 4×25 Watt wordt teruggebracht.
Noot 2. De radio moet voorzien zijn van een ISO-antenneaansluiting. Zie het hoofdstuk antenneaansluiting voor meer informatie.

Antenneaansluiting

De Philips EA 6024 werkt alleen met een radio met ISO-antenneaansluiting. Voor radio’s met een DIN-antenneaansluiting bestaat een adapter om deze om te bouwen. Of deze adapter onderdeel is van de Philips EA 6024, bij de radio geleverd werd of los te koop was is voor mij onbekend. Zoals eerder vermeld kwam mijn eenheid in combinatie met de Philips DC 682 en was uiteraard voorzien van deze adapter (met torx-schroef). Een andere radio waar deze adapter opzat was de Philips DC 681 (zónder mono-schakelaar) (deze kwam met een phillips-schroef).

Latere radio’s, zoals de Philips DC 722, zijn standaard voorzien van een ISO-antenneaansluiting. Ondanks dat het lijkt dat dit ook een adapter betreft en deze los te schroeven is zit deze ook nog op de print gesoldeerd voor een betere massa-aansluiting.

Penbezetting

Stekker Pen-nummer
Versterkerzijde
Kleur Pen-nummer
stekkerzijde
Opmerking
A 1 Zwart 7 Met 7,5A zekering in lijn.
4 Rood/geel 4
5 Blauw 5
6 Grijs 6
7 Rood 7
8 (Aardklem) Aarde
Met oogje op behuizing Bruin 8 Aarde
Stekker Pen-nummer
Versterkerzijde
Kleur Pen-nummer
stekkerzijde
Opmerking
B 1 Blauw 1
2 Zwart/grijs 4
3 Grijs 3
4 Bruin 7
5 Groen 5
6 Zwart/bruin 8
7 Zwart/blauw 2
8 Zwart/Groen 6
Stekker Pen-nummer
Versterkerzijde
Kleur Pen-nummer
stekkerzijde
Opmerking
C 1 Bruin 9
3 Zwart 3
4 Zwart/bruin 10
5 Grijs 5
6 Zwart/grijs 6
7 Groen 7
8 Zwart/groen 8

Restaureren bekabeling

Het uitwerken van de penbezetting zoals hierboven te vinden is is geboren uit het feit dat de mantel van de bekabeling aan mijn eenheid in zeer slechte staat is. De mantel van de bekabeling is van silicone gemaakt en is na 30 jaar (1990-2020) volledig uitgehard waardoor deze er nu letterlijk vanaf valt. Wanneer ik hier niets aan doe is het dan ook een kwestie van tijd voor er kortsluiting optreedt.

Het plan is om met 3-op-1-krimpkous deze mantel te herstellen. Zodra de herstelwerkzaamheden afgerond zijn zal dit onderdeel dan ook bijgewerkt worden…

Gallerij