23 april 2009

Vanmiddag bleek de AX ondanks een volle accu niet te willen starten, startmotor komt wel rond (zo klinkt het) maar starten ho maar. na meerdere malen de AX gestart geprobeerd te hebben was aanduwen ook geen optie meer omdat de AX “verzopen” bleek. later op de avond nog een keer geprobeerd op te starten en ook weer niks, nu gelijk er achter aan de AX aangeduwd en het was starten en lopen. Startmotor is dus kapot helaas, we hebben nog een nagel nieuwe liggen dus deze gaat er van het weekend in.

Bij de koop van de AX was het al bekend dat alle banden hoe dan ook aan vervanging toe waren. Zo waren de voorbanden écht op en de achterbanden waren nog de Michelin MXL banden die bij aflevering van de AX in 1991 geleverd waren, dan te bedenken dat de achterbanden dus al 18 jaar oud waren en een fabrikant 6 jaar geeft waarna ze vervangen moeten worden. Dat is dus dik 12 jaar te laat!

Hierom zijn we vanavond afgereisd naar Dirksland en hebben we 4 banden met naar zeggen van de verkoper nog zeer goed profiel. Na even te hebben staan praten bleken twee banden 10.000 km ervaring te hebben en 2 stuks 5000 km ervaring. Een setje wat bij normaal rijgedrag dus nog jaren mee gaat.

Ook bij Kees nog en koplamp meegenomen van een helaas kortgereden AX, degene die we laatst van iemand hadden overgenomen bleek toch niet zo goed te zijn, glas kwam al snel los en de reflector bleek ook op te zijn. Nu zit er een in van Signal Vision van 2004, kan ook nog wat jaren mee dus.

Kees (slalombx @ AXClub en van Garage Hesselink) heeft de oude banden van de velgen afgehaald en de nieuwe er om gelegd, uitlijnen ging helaas niet omdat deze velgen geen centraal gat hebben, hierdoor is er een hulpstuk nodig. dat wordt norgen even bij de lokale banden boer langsgaan.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie