20 maart 2010

Aldus de APK papieren van de vorige eigenaar zouden de remslangen in slechte staat verkeren. In elk geval in dusdanige staat dat er een opmerking over is gemaakt.

Nu was dit optisch ook al wel te zien en daarom ook maar samen met de koppeling laatst mee besteld.

Na demontage van de remslangen bleek deze opmerking ook zeker niet ongegrond. Vooral in de buurt van de koppelingen was de slang zeer poreus (je kan je zelf afvragen of je daar met een noodrem actie niet doorheen zou gaan) en bleken ze een datum stempel van januari 1989 te hebben wat dus betekend dat deze sinds dat de AX op de weg is niet meer vervangen zijn. En omdat we nu ruim 21 jaar verder zijn werd het wel eens tijd deze remdelen met pensioen te sturen.

Met al eerdere controle van de remslangen waren ook een aantal remleiding aan het licht gekomen welke niet in al te beste staat waren. Wij dachten zelf dat het de voorste waren die origineel waren en de achterste vervangen voor koperen maar nadat aan de voorzijde alles al los lag bleek dat het kruislings vervangen was (rechtsvoor en linksachter). Uit een slopertje van Aad gisteren al twee remleiding gehaald (staal) welke er als nieuw uitzagen (netjes in de lak) en deze zijn er nu aan de voorzijde ingegaan want de koperen leiding beviel ook net zo erg gezien deze erg strak gebogen was en niet met een beetje ruime bochten.

Verder hebben we ook nog de remtangen aan de voorzijde vervangen voor een paar waar de ontluchtingsnippels niet vanaf waren gebroken. Uiteraard zijn de remtangen helemaal schoongemaakt voor montage en werken ze weer als nieuw.

Dan rest ons alleen nog een paar kleine APK puntjes zoals een massa probleem rechtsachter en het gebruikelijke aflopen van de checklist voor de AX naar het keurstation gestuurd kan worden.

Geef een reactie