11 september 2010

Laatse dingen nog even gedemonteerd, en op laten halen door De Populier

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

4 september 2010

Verder gegaan met het demonteren van de 14 TRS.

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

24 september 2009

Vandaag de AX opgehaald en ondertussen de eerste onderdelen al uitgedeeld. Zowel het interieur als de achterlichten leven al voort in een AX 11 TE van een buurman van de verkoper.

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

12 september 2009

Vroeg in de ochtend vertrokken richting Woerden om daar de twee dagen eerder gereserveerde trailer op te halen. Bij aankomst bij de BP de steutel voor de aanhanger gehaald en de aanhanger aangekoppeld. Nadat de aanhanger was aangekoppeld uiteraard even gekeken of alle verlichting het deed maar helaas… niets, maar dan ook echt niets. In eerste instantie gaven we de aanhanger de schuld maar na even van een andere trailer de stekker aangekoppeld te hebben bleek wel dat het probleem bij de auto lag. Na een aantal vloeken en minuten later naar binnen gestapt om te vertellen hoe of wat en de kassier begreep de situatie en was erg coulant want we mochten zonder af te rekenen vertrekken. Pluspunt voor BP Woerden bij deze!

Uiteindelijk balend en zonder aanhanger vertrokken richting Naaldwijk om de AX in elk geval over te schrijven en meteen te schorsen.

Samen et Ed (eduard @ AXClub) naar de Bruna gelopen alwaar een postkantoor binnen gevestigd is. Doordat we erg vroeg waren hebben we even moeten wachten om dan uiteindelijk de AX over te schrijven en te schorsen wat opzich ook weer een hele operatie was omdat het voor de vrouw die ons hielp alweer 6 jaar geleden was dat ze een overschrijving gedaan had.

Na nog even met Ed te hebben gesproken bij de AX en zijn DS en 2CV uiteindelijk zonder de AX terug naar huis gegaan na ook nog even een tweetal foto’s gemaakt te hebben.

In de middag met de Volks Wagen naar de garage gegaan en bleek dat bij een schade weer de regel eenheid van de stekker aansluiting opgeblazen is. de 21e deze maand kan de auto langskomen en pas daarna kunnen we de AX een keer op komen halen…

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

10 september 2009

Na eerst weer met Ed (eduard @ AXClub) contact opgenomen te hebben een afspraak gemaakt voor aankomende zaterdag mits er een aanhanger te huur is. Hierna BP Woerden gebeld en ze hebben voor aanstaande zaterdag nog een aanhanger vrij en wel aanhanger F2.

De planning voor zaterdag:

7:15 vertrekken
7:35 aanhanger oppikken
7:50 vertrekken richting Naaldwijk
9:00 bij Ed aankomen
10:00 weer richting Nieuwerkerk na de AX opgeladen te hebben en al het papierwerk afgehandeld te hebben.
11:00 de AX afzetten op z’n tijdelijke rustplaats
12:30 de aanhanger weer afzetten bij BP Woerden
13:45 weer thuis

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

5 september 2009

vandaag zou het de bedoeling zijn de AX op te halen maar door mijn ongeluk en dat ik nog in het ziekenhuis lig heeft dit niet door kunnen gaan helaas.

Nu eerst maar even weer het ziekenhuis uit en bijkomen, hopelijk volgende week dat het dus kan plaatsvinden…

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

2 september 2009

Via de AXClub wordt er momenteel een AX aangeboden (AXClub topic (mirror)) door Ed (Eduard @ AXClub) welke niet meer economisch verantwoordt is om te repareren en dus voor een zeer gering bedrag te koop is.

Na kort overleg met mijn vader en Aad (Rock’s @ AXClub) gezien de stalling besloten de AX zaterdag op te halen.

Na gelijk aan Ed gevraagd te hebben of het mogelijk was om vanavond nog langs te komen kreeg ik een akkoord bevestiging en een telefoonnummer waarna ik gelijk gebeld heb. Na het adres gekregen te hebben in de auto gestapt en gaan kijken.

Bij aankomst het bewuste huis niet te vinden en dus maar weer even gebeld. Ed kwam naar ons toe en meteen bleek het om een voor mij bekend iemand te gaan, op een meeting al eens een geruime tijd mee staan praten.

Na even de AX bekeken te hebben al snel besloten hem gewoon te kopen en zaterdag ophalen.

Voor alsnog is het plan om de motor over te hangen in de AX CHRONO, de motorkap op de AX 11E en de rest van de onderdelen vinden hun plekje ook wel.

Aankomende zaterdag de AX ophalen

Geplaatst in AX 14 TRS - ZK-73-YD | Een reactie plaatsen

11 oktober 2008

De AX is vandaag door sloperij “De Populier” opgehaald.

Geplaatst in AX 14 TRS - YL-56-BR | Een reactie plaatsen

12 juli 2008

Samen met dorpsgenoot Aad in de loods van zijn broer de AX bijna zo goed als kaal geplukt.

Het dashboard is er heelhuids uitgekomen, ophangpunten onderaan bij de A stijlen zijn helaas wel kapot maar het dashboard opzich is al zeer moeilijk te vinden en een dashboard waarbij die ophanging nog heel is is minstens zo zeldzaam.

Geplaatst in AX 14 TRS - YL-56-BR | Een reactie plaatsen

5 juli 2008

Onze blauwe 14TRS (YP-38-KK) heeft een dashboard wat bij elkaar hangt met kit. Toen deze AX aangeboden werd heb ik dus direct gereageerd om de complete AX op te komen halen voor een schappelijke prijs.

De motor was er door de eigenaar al uitgehaald en de AX zou worden gesloopt omdat deze een kapotte bak had, de motoe zal echter nog voortleven in een BX Deauville

We zijn dus vanochtend vroeg naar Schoondijke afgereisd om de AX met autoambulance op te halen.

De AX gaat hoe dan ook gesloopt worden en het dashboard gaat voortleven in de YP-38-KK, de rest gaat de opslag in omdat dit specifieke 14TRS onderdelen betreft en vrij uniek zijn.

Geplaatst in AX 14 TRS - YL-56-BR | Een reactie plaatsen